Насловна Најновије Почела свечана сједница СО Братунац, присуствује и Вишковић

Почела свечана сједница СО Братунац, присуствује и Вишковић

173
0

Свечаном сједницом Скупштине општине Братунац, којој присуствује и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је почело обиљежавање 25. септембра – Дана општине.

Свечана сједница Скупштине општине Братунац, почела је излагањем начелника Лазара Продановића, који је упутио честитку поводом празника и захвалио гостима који прсисуствују данашњој свечаности.

Након Продановићевог излагања о резултатима рада у протеклом периоду, услиједиће уручње општинских награда и признања појединцима и колективима заслужним за развој и афирмацију ове локалне заједнице.

Један од лауреата је и премијер Вишковић, којем ће на сједници бити уручена Плакета општине за допринос у инвестицијама и инфраструктурним пројектима, који доприносе развоју ове локалне заједнице.

Обиљежавање Дана општине биће настављено отварањем нове зграде општинске администрације, након чега ће бити отворена изложба фотографија и докумената под називом „Дипломата Петра Првог Великог, Сава Владиславић Рагузински“ о овом знаменитом Србину на руском двору.

Организатори и покровитељи изложбе су Дом културе и општина Братунац.

У 18.30 часова, у оквиру традиционалних, петих „Братуначких духовних вечери“, биће одржан концерт братуначког хора „Лудмер“ и гостију тог хора из других средина.

Скупштина општине Братунац је 2006. године утврдила да се 25. септембар обиљежава као Дан ове општине, јер се име Братунца, као општинског центра, први пут помиње 25. септембра 1927. године, када су одржани први општински и посланички избори у овом мјесту.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУз пријетњу оружјем опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
Сљедећи текстУ Београду отворен Међународни сајам наоружања “Партнер 2023“