Насловна Најновије Почела школа сликања за дјецу у Источној Илиџи (ФОТО)

Почела школа сликања за дјецу у Источној Илиџи (ФОТО)

109
0

Школа сликања за дјецу из основних школа из Источног Сарајева почела је данас у Источној Илиџи.

Бесплатну школу сликања организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа, а према ријечима директора Центра Божидара Новаковића ријеч је о првом модулу, који ће трајати пет дана.

– Овогодишња школа слика ће се одржати у два модула, а у периоду између одржавања дјеца ће добити задужења и ликовне технике које треба да вјежбају. Други модул нас очекују у јулу или августу, када их очекују и друге технике – рекао је он.

Ово је друга по реду школа сликања, а организатори су изузетно задовољни одзивом школараца.

– Ове године имамо 15 полазника, узраста од шест до 15 година – навео је Новаковић.

Школу сликања води сликар Славиша Врећо који истиче да ће са полазницима кренути од основних покрета руком и основним ликовним техникама графитном оловком. Касније их, каже, очекују боје.

– Програм је изван школског карактера, а тражићемо од дјеце да искажу своју маштовитост и креативност и све оно што, можда, не би научили од својих наставника – навео је Врећо.

Врећо истиче да је циљ радионица првенствно дјецу склонити са улице и афирмисати их да своју креативност испоље на прави начин.

– Сјајне резултате не можемо очекивати одмах, зато ове године школа иде кроз два модула. На тај начин ћемо моћи упоредити резултате и видјети евентуални напредак – рекао је он.

ИЗВОРКатера/ фото: Предраг Крстовић, Центар за културу и информисње Источна Илиџа
Претходни текстСукоб навијача у центру Сарајева (Видео)
Сљедећи текстНестабилно са кишом и пљусковима