Насловна Најновије Почеле припреме „Сутјеске“ за прољеће

Почеле припреме „Сутјеске“ за прољеће

124
0

Фудбалери „Сутјеске“ почели су припреме пред почетак прољећног дијела првенства у Првој лиги РС. На Градском стадиону у Фочи обављена је прозивка играча гдје су се појавили сви осим Александра Стојановског, који се вратио у Србију и Алексе Гаговића који је отишао на студије. У тим се вратио Огњен Мојовић.

У стручном штабу „Сутјеске“ сматрају да је шест седмица пред наставак првенства довољно да се екипа спреми и да ће настојати добрим партијама остварити амбицију стабилног прволигаша у горњем дијелу табеле.

Иако је терен Градског стадиона под снијегом, фочански „плаво-бијели“ су прионули на припреме након зимске паузе. Јесењи дио првенства завршили су на 11. мјесту са 25 бодова, осам побједа, једним неријешеним резултатом и осам пораза.

Шеф стручног штаба, Златко Радовић каже да је у плану и довођење нових играча и преговори су у току. „Заказали смо већ неколико утакмица како би се што боље спремили. Посљедњег дана јануара идемо у Коњиц гдје ћемо одиграти меч против „Игмана“, премијерлигаша БиХ, договорене су и утакмице са „Фамосом“ из Источног Сарајева и „Дрином“ из Вишеграда. У плану је да једну седмицу одемо у топлије крајеве и тако се мало удаљимо из Фоче. Амбиције су да останемо стабилан прволигаш у горњем дијелу табеле“, рекао је Радовић.

У „Сутјесци“ се већ дуже вријеме ослањају и на подмладак, па је тиму прикључено неколико омладинаца који ће настојати да оправдају указано повјерење како би стекли статус првотимаца.

Први меч у прољећном дијелу првенства Републике Српске „Сутјеска“ игра 2. марта у Градишци гдје ће се састати са „Козаром“, која је пета на табели.

Поред првенствених мечева „Сутјеску“ очекује и наставак такмичења у Купу „Др Милан Јелић“, гдје су се пласирали у полуфинале.

ИЗВОРРадио Фоча
Претходни текстДрво-експорт купио земљиште на Јахорини за 41 милион КМ, у плану изградња хотела, стазе и гондоле
Сљедећи текст„Пулс града“ 23.01.2024. (ВИДЕО)