Насловна Најновије Почео састанак представника парламентарних странака о измјенама Устава БиХ

Почео састанак представника парламентарних странака о измјенама Устава БиХ

132
0

У Сарајеву је данас почео састанак представника политичких партија у Парламентарној скупштини БиХ, који су организовале странке „тројке“, ради разговора о измјенама Устава БиХ.

Састанку у име СНСД-а присуствује потпредсједник странке Небојша Радмановић и члан Главног одбора Сташа Кошарац, затим Милан Петковић из Уједињене Српске, Чедомир Стојановић из ДЕМОС-а, у име Народа и правде Елмедин Конаковић и Денис Звиздић, Дарјана Филиповић и Славко Матић из ХДЗ-а БиХ, те Саша Магазиновић из СДП-а БиХ.

На састанку је и шеф Делегације ЕУ у БиХ, Јохан Сатлер.

На данашњи састанак нису се одазвали представници СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред, као и представници опозиционих странака из Федерације БиХ, СДА, НЕС-а и Демократског фронта.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, изјавио је раније да овај састанак представља губљење времена, јер не постоји консензус о тако важном питању, изразивши сумњу да се тиме жели срушити договор које су странке које чине власт на нивоу БиХ, постигле у Лакташима.

Додик је навео да због раније преузетих обавеза, неће присуствовати овом састанку, али да ће састанку присутвовати представник СНСД-а.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстПочело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у “Рибникару“
Сљедећи текстПознат идентитет 19-годишњака који је синоћ убијен у пуцњави на Отоци