Насловна Најновије Почиње манифестација ,,Дани Светог Василија Острошког“

Почиње манифестација ,,Дани Светог Василија Острошког“

117
0

На подручју Требиња и Херцеговине данас почиње манифестација „Дани Светог Василија Острошког и Тврдошког“.

Манифестацију организују Епархија захумско-херцеговачка и приморска и Град Требиње.

Манифестација ће почети у 18.00 часова вечерњом службом у Саборном храму Преображења Господњег и у манастиру Светог Василија у Мркоњићима, а од 19.00 часова садржајно и програмски биће отворена на Тргу слободе у Требињу. У случају временских неприлика преограм ће бити изведен у Културном центру.

Манифестација „Дани Светог Василија“ биће настављена сутра служењем Свете архијерејске литургије у манастиру Светог Василија у Мркоњићима у 9.00 часова.

Након тога у 11.00 часова у порти овог манастира биће приређена световасилијевска школска приредба у извођењу ученика Основне школе „Свети Василије Острошки и Тврдошки“ Требиње и ученика православне вјеронауке других херцеговачких школа.

У 20.00 часова у Галерији Културног центра Требиње биће отворена изложба слика легата Здравка Вајагића.

У суботу, 13. маја, од 8.30 у манастирима Тврдош и Завала биће приређена радионица за дјецу „Свети Василије Острошки – дијете завалско и тврдошко“, док ће у недјељу 14. маја у Саборном храму Преображења Господњег од 9.00 часова бити служена литургија и прослављена слава Црквеног хора „Свети Василије Острошки и Тврдошки“.

У оквиру програма манифестације биће представљени облици архаичних пјевања, као и извођење херцеговачких народних игара, а учесници програма су културно-умјетничка друштва из Требиња и пјевачке групе из околине Требиња и Љубиња.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
Сљедећи текстПријем за младе џудисте Лазара Ждрала и Уроша Мачара из Џудо клуба „Рандори“