Насловна Најновије Појачана фреквенција возила на граничним прелазима и према југу

Појачана фреквенција возила на граничним прелазима и према југу

144
0

Појачана је фреквенција возила на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ, посебно на граничним прелазима и на дионицама које воде према југу, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске апелују да возачи током дужих путовања праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.

На граничним прелазима Градишка, Брод и Доња Градина појачана је фреквенција возила на у улазу у БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац, у току су радови и потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Радови су у току на ауто-путу Градишка – Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка – Нова Топола – Клашнице, затим Црквина – граница Република Српска/ФБиХ Леденице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици, те на дионицама Ламовита – Ивањска и Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња.

Успорено се због радова вози и на путним правцима Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, Власеница – Соколац на Хан Пијеску, Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник – Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи – Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина и Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ се данас одржава 3. Босанскокрупска Уна регата, због чега ће од 9.30 часова бити обустављен саобраћај на магистралном путу Босанска Крупа – Србљани, а возила ће бити преусмјерена на регионални пут Босанска Крупа – Цазин – Бихаћ.

Због радова на дионици магистралног пута Бихаћ – Каменица, саобраћај се обуставља од 7.00 до 17.00 часова. Алтернативни правац је Бихаћ – Вркашић – Каменица – Изачић.

Због радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима Витез – Травник /Нова Била/, Кисељак – Бусовача, Бијељина – Шепак, Читлук – Љубушки, Ливно – Шуица и Рипач – Дубовско, као и на улазу у Бугојно, те на улазу у Хаџиће са магистралног пута.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација НН
Претходни текстСвеепархијски сабор у спомен на Свештеномученике дабробосанске
Сљедећи текстОтварање ликовне колоније “Арт симпозијум Јахорина“