Насловна Најновије Празник васкрсења свима да донесе наду и вјеру у боље дане

Празник васкрсења свима да донесе наду и вјеру у боље дане

143
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је православним верницима Васкрс уз жељу да предстојећи празник васкрсења свима донесе наду и вјеру у боље дане, те испуни поштовањем, међусобним повјерењем и разумијевањем.

Бјелица је у честитки Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополиту дабробосанском Хризостому, архијерејима, свештенству и монаштву Српске православне цркве, грађанима православне вјероисповијести у свим српским земљама и дијаспори, пожелио желим да предстојећи васкршњи празници донесу Божији благослов и духовни мир уз много радости и среће.

„Важно је да се сјетимо и да у молитвама поменемо све који пате и страдају“, нагласио је Бјелица у честитки, уз традиционални поздрав: „Христос васкрсе – ваистину васкрсе“.

Српска православна црква прославиће сутра највећи хришћански празник – Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Исус Христос је својим васкрсењем из мртвих побиједио смрт и свим људима од Адама и Еве до посљедњег човјека на Земљи даровао вјечни живот.

Страдањем на крсту, када безгрешни Христос прима на себе гријехе цијелог људског рода, а потом и васкрсењем, када побјеђује смрт која је посљедица гријеха, уз истовремено обећање васкрсења свим људима, он доказује и показује да је Месија и Помазаник – спасилац свих људи.

Хришћанско вјеровање без Васкрса не би имало никаквог смисла. Васкрс је празник побједе живота над смрћу, добра над злом. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзмјене у режиму саобраћаја током турнира Српска опен
Сљедећи текстСрпска богатија за 20 беба