Насловна Најновије Прва побједа Србије у квалификацијама за Олимпијске игре, Орлови лако са Тунисом

Прва побједа Србије у квалификацијама за Олимпијске игре, Орлови лако са Тунисом

239
0

Одбојкаши Србије уписали су прву побједу на квалификационом турниру за Олимпијске игре, који се одржава у Токију, савладавши Тунис са 3:0 у сетовима (25:21, 25:16, 25:21).

Потцјењивачки став из сусрета са Турцима код Орлова овога пута није био присутан. Максимална партија против Туниса за убједљиву побједу.

Ривали Србије су имали примећенију предност једино на старту меча од 5:2. Ивовић је блистао у првом сету са три блока. На њега се надовезао разиграни Дражен Лубурић у наставку меча.

Тунис је пружио најдужи отпор у трећем сету, одржавајући поен заостатка, уз неколико изједначењана до саме средине сета. Лубурић са два везана поена диже Србију на 17:15, па се надовезује ас Тодоровића.

Дражен Лубурић је предњачио код Србије са 18 поена, пратио га је Павле Перић са 14, док је Марко Ивовић накупио 12 поена. Ваља нагласити да стандардни носиоци Марко Подрашчанин, Александар Атанасијевић и Урош Ковачевић нису данас улазили у игру.

Наредни ривал изабраницима Игора Колаковића је још једна афричка селекција, Египат, 3. октобра од 6 часова по нашем времену.

ИЗВОРртс
Претходни текстДодик у дводневној посјети Мађарској; Сутра са Орбаном
Сљедећи текстДанас претежно сунчано