Насловна Најновије Предавање и обука за чланове школске патроле

Предавање и обука за чланове школске патроле

209
0

Службеници Полицијске станице Вишеград одржали су данас едукативно предавање и практични дио обуке за чланове саобраћајне секције Основне школе „Вук Караџић“ с циљем оспособљавања за рад у школској патроли.

Полицијски службеник вишеградске Полицијске станице Небојша Секулић истакао је да ученици од шестог до деветог разреда, чланови школске патроле, добро познају саобраћајну сигнализацију, што је била тема теоретских предавања у минулом периоду.

„Када је ријеч о практичном дијелу акције, радили смо на регулисању саобраћаја у фреквентним раскрсницама у вријеме одласка и доласка ученика у школу и показало се да ученици добро познају и теоретски и практични дио“, рекао је Секулић и додао да чланови патроле своје активности могу обављати само у присуству полицијских службеника.

У реализацији пројекта „Школске саобраћајне патроле“ учествује и Ауто мото друштво /АМД/ Вишеград.

Секретар овог друштва Милица Гутовић истакла је да је АМД у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске обезбиједило опрему за ову акцију која се састоји од качкета, флуоресцентних прслука и таблица.

Пројекат „Школске саобраћајне патроле“ реализује се у Републици Српској од 25. септембра до 25. октобра, а спроводе га Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство унутрашњих послова, Ауто-мото савез Републике Српске са АМД и основним школама.

Акција је у складу са Законом о безбједности саобраћаја Републике Српске и Правилником о школским саобраћајним патролама.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПросјечна септембарска нето плата 1.277 КМ
Сљедећи текстУ оквиру акције „Омерта“ ухапшено седам лица