Насловна Најновије Представа „Ожалошћена породица“ на сцени Културног центра Пале

Представа „Ожалошћена породица“ на сцени Културног центра Пале

155
0

У великој жељи да се настави лијечење Милоша Божовића, Културни центар Пале у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву и Унијом студената Републике Српске, организује представу „Ожалошћена породица“ у извођењу Студентске позоришне трупе из Фоче.

Представа ће се играти у Култруном центру у сриједу, 12. априла, са почетком у 19 часова. Улаз је слободан , а кутије за новчане прилоге биће постављене у холу Културног центра.

Представа Студентске позоришне трупе из Фоче „Ожалошћена породица“, рађена је по истоименом дјелу највећег српског комедиографа Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић. Ријеч је о комедији у којој група сродника имућног покојника ишчекује насљедство и дијели благо које још увијек нису добили.

У трци за насљедством сви чланови породице истичу се и намећу на свој начин. Грамзива фамилија постепено одбацује маску жалости и туге, чиме се открива занимљива палета ликова, њихова похлепа, цинизам и лицемјерје. Све више их захвата опсесија похлепе, почев од нестрпљивости да се отвори покојников тестамент, преко борбе за одајама у његовој кући и одлуке о усељењу, до отуђења вриједних предмета из куће и труда да се оповргне тестамент, наводи се у опису представе.

ИЗВОРртвис
Претходни текстНовалић осуђен на четири, Хоџић на пет, а Солак на шест година затвора
Сљедећи текстЖена тешко повријеђена, возач побјегао