Насловна Најновије Представљање инвестиционих могућности Српске

Представљање инвестиционих могућности Српске

146
0

Први Инвест форум биће одржан данас у Бањалуци, на коме ће бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и пројекти Републике Српске, с’ циљем увезивања привредника ради нових инвестиција, отварања нових радних мјеста и јачања привреде.

Форум ће бити одржан у организацији Владе Републике Српске и Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Српске, уз учешће готово 400 привредника из Европе и свијета.

Инвест форуму под називом назива „Искористи прилику – инвестирај у Српску“ присуствоваће предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, привредници из Италије, Јапана, Кине, Турске, Швајцарске, Србије, Аустрије, Мађарске, Руске Федерације, Уједињених Арапских Емирата, Хрватске, Грчке, Холандије, Пољске, Словеније, Азербејџана, Чешке, Њемачке, Велике Британије, Бјелорусије и Белгије.

Међу учесницима су и представници, привредних комора, дипломатског кора, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Привредницима ће бити презентован стимулативни привредни амбијент Републике Српске, компаније и имовина за коју су заинтересовани страни улагачи, а локалне заједнице ће представити своје пословне зоне, са конкретним понудама за „браунфилд“ и „гринфилд“ инвестиције.

„Влада Српске представиће пројекте у секторима привреде и погодности за улагање у Републици Српској, Министарство финансија представља стимулативну пореску политику у Српској за инвестирање, ИРБ ће промовисати инвестиционе потенцијале и могућности улагања у Српској, док ће градови и општине Српске представити могућности инвестирања у пословне зоне“, саопштио је раније Биро Владе за односу с јавношћу.

У другом дијелу званичног програма акценат ће бити на успостављању пословне сарадње привредника, као и сарадње међународних институција/организација и институција Републике Српске, а све с циљем јачања економске сарадње.

Инвест форум је прилика за разговор о конкретним инвестиционим могућностима и понудама Републике Српске, као и пословна прилика за увезивање привредника Републике Српске и страних привредника, путем партнерства или директних улагања.

Из Агенције „Манија“ су најавили да је представљање инвестиционих могућности, потенцијала и пројеката Републике Српске предвиђено од 10.30 до 12.30 часова, када ће бити промоција инвестиционих потенцијала и могућности улагања, стимулативне пореске политике за инвестирање, те пројеката у секторима привреде и упознавање са разним погодностима за улагање.

Биће представљене могућности инвестирања у Олимпијски центар „Јахорина“, у пословне зоне у градовима и општинама, пословне прилике – могућност партнерства или директног улагања и компаније „Аграрија центар“, „Нова Борја“, „Аква тим“ и „Нова ДИПО“.

Предвиђен је и низ састанака у оквиру којих ће се разговарати о успостављању сарадње страних привредника и институција с циљем улагања у пројекте и пословне зоне, те успостављању сарадње међународних институција/организација и институција Српске ради јачања економске сарадње.

Подршку форуму су пружили предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, као и предсједник Владе Радован Вишковић.

Форум ће бити одржан у Банском двору са почетком у 9.30 часова.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстШмит о БиХ: Као да мајмуни наступају у циркусу
Сљедећи текстМагла смањује видљивост на превојима и уз ријечне токове