Насловна Најновије Предстоји сарадња са Олимпијским центром ,,Јахорина“

Предстоји сарадња са Олимпијским центром ,,Јахорина“

143
0

Директор Националног парка /НП/ „Дрина“ Сребреница Радомир Павловић рекао је Срни да постоји озбиљно интересовање Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ за инвестирање и оживљавање туристичке локације Бијеле воде у сребреничкој општини, која је у саставу овог парка.

Павловић је рекао да су у рату девастирани ловачки дом на Бијелим водама изнад кањона Дрине, осим ловаца, прије рата користили и извиђачи, радио-аматери и други љубитељи природе из Сребренице и осталих мјеста.

Он је истакао да је то локација са изванредним погледом на живописни кањон Дрине на којој ОЦ „Јахорина“ жели инвестирати и градити садржаје за дјецу.

„Обишли смо тај локалитет и представници Олимпијског центра су изразили намјеру да на Бијелим водама изграде капацитете сличне онима на Митровцу на подручју сусједног Националног парка `Тара` у Србији, на десној обали Дрине“, рекао је Павловић.

Према његовим ријечима, планирано је да буде изграђено дјечије одмаралиште као рехабилитациони центар за ђаке из основних школа из Републике Српске и БиХ.

Павловић је објаснио да је намјера инвеститора да изгради центар који ће нудити различите садржаје за организовање школе у природи и служити за побољшање здравља, правилан развој дјеце и њихово упознавање са природом, њеним љепотама, биљним и животињским свијетом који је овдје разнолик и располаже са неким ријетким и ендемичним врстама.

Ово излетиште је везано и за акумулационо Перућачко језеро на Дрини, што омогућава организовање излета и пловидбе кањоном до Вишеграда, односно Андрићграда, те упознавањем са тамошњим знаменитостима и љепотама.

„Припремамо одређену документацију за дефинисање сарадње НП `Дрина` и ОИ `Јахорина`, која треба да обезбиједи инвестирање и донесе економску корист Сребреници, развоју туризма и њеној афирмацији те промоцији НП `Дрина` као простора за промоцију здравог живота и еколошких вриједности“, закључио је Павловић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац: Сутра почиње вакцинација против сезонског грипа
Сљедећи текстМеда Падингтон стиже у наш град