Насловна Најновије Преко Романије забрањен саобраћај за теретна моторна возила

Преко Романије забрањен саобраћај за теретна моторна возила

135
0
Већина путева  у РС је проходна, коловози су мокри и клизави  у вишим планинским предјелима и преко преко превоја саобраћај се одвија отежано и успорено, јер на коловозима има угаженог или расквашеног снијега.Због ниских јутрањих  температура упозоравамо и на  поледицу.
Забрањен је саобраћај за теретна моторна возила преко Романије, на магистралном путу Сарајево-Рогатица, потврђено је из АМС Републике Српске.
Издвајамо путне правце:Власеница-Хан Пијесак, преко Хан Погледа, Трново-Фоча (Рогој), Гацко-Тјентиште (Чемерно) и Пале-Јахорина.На дионицама у усјецима и поред камених косина упозоравамо на учестале одроне.

-На свим путним правцима, неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу. Подсјећамо, да је посједовање зимске опреме законски обавезно, а због лоших временских услова и неопходно.

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. 

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.  

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.    

ИЗВОРртвис
Претходни текстЦвијановић: Имовина припада Српској и регулише се њеним законодавством
Сљедећи текстНа Палама замућена вода, препорука за алтернативно снабдијевање