Насловна Вијести Република Српска Преко 100.000 ноћења Требиње биљежи историјски рекорд у броју туриста

Преко 100.000 ноћења Требиње биљежи историјски рекорд у броју туриста

195
0

Резултати љетње сезоне у Требињу показују историјски рекорд у броју туриста. Ове сезоне било је преко 100.000 ноћења.

Пред туристичким радницима је јесења сезона, која би могла да премаши очекивања.

Крајњи југ Српске током љета посјетили су гости из преко 70 земаља свијета. Август је уписан као рекордан мјесец. Туристи су одушевљени топлом климом, добром гастро-понудом, хотелским смјештајем и све већим бројем културних манифестација.

Након неколико долазака у Требиње, многи одлуче да ту и остану. Чак су и поједини њемачки медији овај град Републике Српске прогласили најпожељнијим за живот, посебно у пензионерским данима.

Оно што привлачи госте јесте и богат културни и забавни прогам. Ову туристичку сезону обиљежиле су славске свечаности и концерти највећих југословенских звијезда, као што је Здравко Чолић.

Да је сезона била добра, потврђују и хотелијери. Број ноћења и попуњеност смјештајних капацитета у љетњим мјесецима били су одлични. Тражило се мјесто више.

Гости су, кажу, задовољни гостопримством и љубазношћу Херцеговаца. Оно што недостаје, истичу, јесу паркинг мјеста. Гужве су на граничним прелазима, а и више цијене у туристичкој сезони.

– Утицај локалне администарције на ова три питања није велики. Можемо да реагујемо само у форми приједлога. Ипак, паркинг је нешто на што треба да се фокусирамо са нивоа локалне администарције, чиме ћемо се и позабавити – каже замјеник директора Туристичке организације Жарко Вицо.

Требиње, са 260 сунчаних дана годишње, одличном гастро и винском понудом, из године у годину има бољу пост сезону. Зато су септембар и октобар већ резервисани.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 02.09.(ВИДЕО)
Сљедећи текстКошаркаши Србије побједом почели наступ на Европском првенству