Насловна Најновије Преминуо Драган Симић Шабан

Преминуо Драган Симић Шабан

63
0

Музичар и члан легендарне групе „Кондори“, Драган Симић Шабан, преминуо је јуче, 1. маја. Фронтмен групе „Луна“, Чеда Чворак, је на свом Фејсбук профилу објавио вијест о смрти бубњара и вокалног солисте рок групе.

“Упокојио се наш мили Драган Симић Шабан. П.С. Кондори заувијек“, написао је Чеда.

Колеге и поштоваоци лика и дјела познатог музичара, као и љубитељи рокенрола, оглашавали су се у коментарима и остављали опроштајне поруке.

Група „Кондори“, основана почетком седамдесетих, била је позната по добрим игранкама, а средином осамдесетих постава се разишла, да би се недавно поново саставили, преноси Телеграф.

Umro Dragan Simić Šaban, legendarni član grupe "Kondori": "Upokojio se naš mili..." - Telegraf.rs

Чеда Чворак је прве музичке кораке направио уз „Кондоре“, а недавно су се, послије 54 година од оснивања коначно окупили и објавили прву ауторску пјесму „Носталгија“.

Група је снимила и спот, а највећу заслугу за то имао је управо Чеда Чворак.

“Сањао сам да једног дана свирам у Кондорима, што се у једном периоду и остварило. Иначе, „Носталгија“ је старија од 30 година. Прије неколико година сам им поклонио ту пјесму да сниме и да се тако представе барем с једном ауторском нумером. Реализација се отегла до данаас, али ето, пјесма је ту”, рекао је Чеда Чворак за ЛН портал, преноси Гранд.

ИЗВОРнезависне
Претходни текстПравославно хуманитарно удружење „Свети Сава“, уручило 50 пакета помоћи (Видео)
Сљедећи текстНегативна стопа природног прираштаја више од 20 година