Насловна Најновије Прикупљене 44 дозе крви

Прикупљене 44 дозе крви

105
0

У Власеници је данас организована акција добровољног давања крви којој се одазвало 70 давалаца, међу којима и ученика средњошколског центра, а прикупљене су 44 дозе ове драгоцјене течности.

Акцију је организовао власенички Црвени крст у сарадњи са Домом здравља и ученицима Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници, те Заводом за трансфузију крви Зворник.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Милица Краљевић изјавила је новинарима да је ово традиционална акција и да је веома значајна јер се сваке године одазове велики број грађана.

Она је захвалила свима који су помогли да се реализује ова хуманитарна акција и позвала добровољне даваоце да се придруже наредној акцији Црвеног крста која ће бити организована на јесен.

Професор математике Далибор Видовић изјавио је новинарима да је са добровољним давањем крви почео 2001. године у вријеме студентских дана и да је до сада 27 пута дао крв.

„Као студенту мотивација су ми били слободни дани, а сада сви знамо колико је крв драгоцјена и пријеко потребна. Поручујем свима, ко је здрав и ко може, да учини исто као и већина ових људи овдје. Драго ми је да видим данас много средњошколаца“, рекао је Видовић.

Шеф Службе за трансфузију крви Болнице Зворник Владимир Дражић рекао је новинарима да су се данашњој акцији одазвали многобројни грађани и ученици.

„Овом акцијом завршавамо школе у регији, тако да ће залихе крви бити на добром нивоу у наредном периоду“, навео је Дражић.

Актив власеничког Црвеног крста има 150 регистрованих чланова који могу да дају крв, а у току прошле године организоване су двије акције у којима је прикупљено 77 доза ове драгоцјене течности. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛајовић, Ђере, Крајиновић и Кецмановић у главном жријебу Мадрида
Сљедећи текстМартовска нето плата 1.258 КМ