Насловна Најновије Пријем за ученике који путују у Милано на практичну наставу

Пријем за ученике који путују у Милано на практичну наставу

135
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је пријем за троје ученика Техничке школе у Требињу, Лидију Краљевић, Павла Скоча и Алексу Мусовића који су добили стипендије за одлазак на практичну наставу у Милано.

Ученик трећег разреда Електротехничке школе који ће путовати у Милано Павле Скочо рекао је да су његова очекивања од путовања велика, да нада лијепом проводу и да ће испунити очекивања школе и града.

Његов колега Лука Гаџа који је љетос у оквиру истог програма путовао у Шпанију, рекао је да је то била добра одлука, те изразио наду да ће и ученици који у јануару путују имати подједнако добро искуство.

Ћурић је рекао да је са ученицима разговарано о претходним искуствима са овог програма, али и ономе што очекује ученике који ће путовати у Милано крајем јануара.

„Није ријеч само о усавршавању језика него и рад у фирмама које позивају да ученици сходно школи коју похађају се укључе у рад те фирме. Ученици ће да се усаврше и стекну знања која ће примијенити у Требињу и Српској“, рекао је Ћурић.

Он каже да је ово отворило могућност,, да и Требиње по угледу на овај пројекат, успостави још чвршћу сарадњу са привредницима како би се нешто слично и у овом граду реализовало, наводећи да ће град бити на располагању како би допринио већем броју ученика који би се одлучили за овај корак.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик и Вишковић: Чистка у јавним предузећима, за нераднике неће бити мјеста
Сљедећи текстСредњошколцима одржано предавање „Лако је алкохол одбити“