Насловна Најновије Програм подршке за неплодне парове; Радионица почиње 23. октобра

Програм подршке за неплодне парове; Радионица почиње 23. октобра

166
0

Према Свјетској здравственој организацији (СЗО), неплодност се дефинише као немогућност да пар оствари трудноћу након годину дана редовних и незаштићених сексуалних односа. Процјењује се да око десет до 15 одсто парова широм свијета искуси неплодност у неком тренутку свог репродуктивног живота.

За то постоје многи фактори укључујући здравствене проблеме код једног или оба партнера, године партнера (што је старији пар, то су већи изазови плодности), начин живота, стрес и многе друге околности.

Знајући да је неплодност изазов који се може манифестовати не само као биолошки проблем, већ и као дубоко емоционално искуство које утиче на психу, међусобни однос и свакодневни квалитет живота, платформа за онлине психолошко савјетовање PsychoCareLive је поводом Међународног дана менталног здравља покренула програм психолошке подршке паровима који се суочавају са неплодношћу.

Програм је потпуно бесплатан и реализује се у оквиру сарадње Фондације за породицу и Друштва психолога Републике Српске.

Програм ће трајати четири седмице и фокусираће се на разумијевање неплодности из психолошке перспективе. Полазници ће научити како да управљају својим емоцијама, мислима и како да ојачају однос са партнером током овог изазовног периода.

Радионица ће бити интерактивна, подржана од стране психолога и терапеута који имају искуства у раду са паровима који се боре са неплодношћу.

Осим емоционалне подршке која за циљ има емотивну стабилизацију и оснаживање партнера, програм ће се бавити развојем и усмјеравањем других фактора који утичу на добробити и стање партнера као што су мисли и баланс ума и тијела.

Такође, радиће се на упознавању и овладавању техникама опуштања и физичке активности како бисте били што спремији за нама добро познате изазове.

Радионица ће почети 23. октобра 2023. године у 18 часова на платформи PsychoCareLive.

Све што вам је потребно је приступ интернету и жеља да активно радите на својој емоционалној добробити.

Не дозволите да неплодност преплави ваш живот.

Да бисте се пријавили и резервисали своје мјесто, посјетите веб страницу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОбиљежена 131 година од рођења Иве Андрића
Сљедећи текстДанас оптужница против оца дјечака који је починио масовна убиства