Насловна Најновије Путин одговорио да ли би, да је био у могућности, спријечио напад...

Путин одговорио да ли би, да је био у могућности, спријечио напад на Југославију

133
0
In this photo released by Sputnik news agency on Friday, Feb. 9, 2024, Russian President Vladimir Putin gestures while speaking during an interview with former Fox News host Tucker Carlson at the Kremlin in Moscow, Russia, Tuesday, Feb. 6, 2024. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Руски предсједник Владимир Путин сматра да је сада тешко говорити о томе да ли би он успио да спријечи бомбардовање Југославије.

 
– Разумијете у чему је ствар, у томе да је у Југославији ипак била друга ситуација. Тамо је земља била у стању тешког унутрашњег сукоба. Због тога је сада тешко говорити о томе. И чини ми се да то нема великог смисла. Александар је искусан политичар, мислим да ће се сложити са мном, то је већ прошло. У сваком случају, да смо имали јединственог савезника, наравно да бисмо градили с њим односе, како би то било у интересу наше земље, и у интересу нашег савезника. Да смо имали неке обавезе у односима, наравно да бисмо те обавезе испуњавали. Тада између Русије и Југославије таквих односа није било – прокоментарисао је Путин изјаву предсједника Србије Александра Вучића да Путин не би дозволио да НАТО бомбардује Југославију да је тада био шеф државе.

Према његовим ријечима, полуга утицаја на првог предсједника Руске Федерације Бориса Јељцина било је много пре 25 година јер је Русија била зависна и изгубила је знатан дио свог суверенитета.

– Русија је била прилично слаба и била је зависна од разних врста финансијских инструмената и механизама, од политичких, унутарполитичких. У том смислу може се са жалошћу констатовати да је Русија на тренутак изгубила знатан дио свог суверенитета – рекао је Путин.

ИЗВОРsputniknews
Претходни текстБрој жртава у терористичком нападу у Москви повећан на 137
Сљедећи текстТеквондоисти Романије освојили 15 медаља у Лозници