Насловна Магазин Занимљивости Путин уступио предсједничку фотељу дјевојчици

Путин уступио предсједничку фотељу дјевојчици

303
0

Руски предсједник Владимир Путин, предао је накратко своју дужност дјевојчици Раисат Акиповој из Дербента, која је силно жељела да га упозна, па је њој и њеним родитељима омогућено да посјете Кремљ.

Мала Раисат била је нерасположена што није успјела да види шефа државе док је боравио у њеном граду, у склопу радне посјете Дагестану.

„Кад сам отишао из Дербента и стигао у Москву, показали су ми слику на којој плачеш. Разумије се да, нажалост, не могу да поразговарам са сваким човјеком који је био на тргу, али ме је, свакако, твоја реакција дирнула. Пошто не могу често да одлазим из Москве, одлучио сам да позовем тебе и твоје маму и тату, да ме посјетите“, поручио је руски шеф државе дјевојчици.

Заједно са Раисат у Кремљ су тако стигли њени родитељи Ахмет и Култум Акипов. Путин је позвао госте да погледају гдје ради и након тога да заједно попију чај – преносе руски медији.

Предсједник је одвео Раисат до његовог кабинета и понудио јој да сједне у његову фотељу. Одатле је Путин телефонирао премијеру земље Михаилу Мишустину и питао га гдје се налази. „Јесте ли на радном мјесту или негдје шетате?“, нашалио се Путин.

Током чаја, руски предсједник је попричао са дјевојчициним родитељима.

ИЗВОРсрна, фото Večernji list
Претходни текстГацко: До краја августа нова градска пијаца
Сљедећи текстФочаци “пали“ због кладионичарских превара