Насловна Најновије Путописац Роберт Дацешин промовисаће љепоте Вишеграда

Путописац Роберт Дацешин промовисаће љепоте Вишеграда

296
0

Путoписац Роберт Дацешин, који је обишао 90 земаља, посјетио је данас Вишеград и са представницима локалне управе и Туристичке организације разговарао о атракцијама и туристичкој понуди овог краја, које ће представити кроз планирану видео-репортажу и путопис.

Дацешин, који након снимања најзанимљивијих кадрова и туристичких актракција планира да направи видео-репортажу и путопис о туристичкој понуди Вишеграда, истакао је да је дуго маштао да дође у ово мјесто.

„Све позитивне ствари које Вишеград има приказаћемо кроз видео који планирам. Овдје је историја, која је невјероватна, лијепа природа, добри људи, врхунска храна – све је одлично“, изјавио је Дацешин новинарима.

Он је нагласио да је у општини Вишеград, добио сву потребну подршку у смислу људи, ресурса, те изразио задовољство што постоје људи који подржавају овакве ствари.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић, изразио је задовољство што је Дацешин посјетио општину с циљем туристичке промоције овог краја, који има много да понуди од природних љепота до историјских знаменитости.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић, рекао је да ће планирана видео-репортажа и путопис сигурно имати велики утицај на туристичку и онлајн промоцију Вишеграда, будући да Дацешина на мрежама прати више од 100.000 људи, а има и сајт са јако великим бројем посјета.

„Све ово ће помоћи да се Вишеград још боље позиционира на туристичком тржишту региона, као мјесто које обавезно треба посјетити“, истакао је Божић.

Роберт Дацешин је свјетски путник, блогер који је до сада пропутовао 90 земаља, написао четири књиге са путовања, а његове канале на друштвеним мрежама прати више од 210.000 људи, док је његов путописни блог најчитанији у БиХ и Србији.

Он говори пет страних језика, а већ двије године снима путописну емисију „По свијету с Робертом Дацешином“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПредложен притвор лицу због убиства на Сокоцу
Сљедећи текстЂоковић честитао Јокићу: Најбољи си!