Насловна Најновије ПУ Источно Сарајево: За пола године 270 случајева злоупотребе наркотика

ПУ Источно Сарајево: За пола године 270 случајева злоупотребе наркотика

44
0

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево, у првих шест мјесеци ове године евидентирали су 270 случајева у вези са злоупотребом наркотика, од којих су четири кривична дјела, рекла је портпарол ове управе Весна Стокановић.

Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и незаконите продаје дроге, Стокановићева је новинарима у Источном Сарајеву, рекла да су Окружном јавном тужилаштву извјештаји поднесени против седам лица.

„Ријеч је о три кривична дјела омогућавања уживања опојне дроге и једно неовлаштене производње и стављања у промет. Од осталих 266 прекршаја, 258 су резултирали издавањем прекршајних налога, а остали су захтјеви за покретање прекршајног поступка“, појаснила је Стокановићева.

Према њеним ријечима, прекршаји су регистровани о областима Закона о јавном реду и миру гдје су евидентирани случајеви уживања опојне дроге на јавном мјесту, Закона о производњи и промету опојних дрога, гдје је регистровано највише прекршаја, као и у области безбједности саобраћаја гдје су евидентирана лица која су возила под дејством опијата, као и она која су одбила да се тестирају на дрогу.

Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе дрога и незаконите продаје дроге, Министарство унутрашњих послова Републике Српске покренуло је акцију „Не окрећи главу, помози“, те израдило промотивне постере који су истакнути на школама, домовима здравља, полицијским станицама.

Тим поводом припадници Полицијске управе Источно Сарајево су данас на платоу испред Тржног центра „Бинго“ дијелили едукативне летке као подсјетник грађанима и младима како да реагују у ситуацији када се нађу у додиру са дрогама.

Стокановићева је апеловала на грађане да, уколико имају било каква сазнања о дрогама, то пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број телефона 122, уз напомену да пријава може бити и анонимна.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТВИС
Претходни текстОЦ Јахорина: Сутра отварање љетне сезоне
Сљедећи текстБратунац: Обиљежавање 32 године од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу