Насловна Најновије Радановић: Велика сарајевска фарса обиљежавања на Казанима

Радановић: Велика сарајевска фарса обиљежавања на Казанима

171
0

Сарајевска власт тзв. обиљежавањем годишњице на Казанима прави обичну представу за међународну заједницу и представнике дипломатског кора, док се и даље не зна судбина великог броја Срба из тог града, изјавио је предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић.

Радановић је навео да се на споменику на Казанима, који је поставила градска управа Сарајева, не може закључити ко су убице, а ко жртве, те да тим својим обиљежавањем жели приказати да се „муслиманска република БиХ“ залагала за мултиетничност и да су на Казанима страдали само грађани.

– На том споменику треба да пише да су на том мјесту припадници званичне њихове војске /тзв. Армије БиХ/ и МУП-а убијали Србе у граду који је тада контролисала муслиманска армија БиХ – истакао је Радановић за Сену.

Он је нагласио и да је обиљежавање на Казанима фарса и смијање у лице свим људима који су изгубили чланове породице у Сарајеву.

– Свако обиљежавање које изводи /градоначелник Сарајева Бењамина/ Карић је толико провидно и јасно се из тога види да је само циљ да се допадне међународној заједници и амбасадорима западних земаља – истакао је Радановић, који се нада да ће Срби у ФБиХ имати право да постављају споменике својим страдалима.

Радановић је истакао да се у Федерацији крше сва права Срба која су прописана Уставом.

Бошњачки политичари Сарајева готово три деценије скривају тачан број убијених Срба из овог града, који су одведени из својих домова у ратним годинама и убијени на Требевићу на локалитету Казани, па бачени у неку од јама.

На Казанима, на подручју Старог Града у Сарајеву, прошле године откривено је спомен-обиљежје посвећено убијеним сарајевским Србима током 1992. и 1993. године.

Представници из Републике Српске оцијенили су тада да је спомен-обиљежје на Казанима са предложеним текстом и бројем жртава срамотан и недостајан, те да се, из поштовања према жртвама, морало навести ко их убијао током 1992. и 1993. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГоран Ракић поднио оставку на мјесто министра
Сљедећи текстИсточна Илиџа: У петак свечана академија поводом Дана примирја