Насловна Вијести Разбијени врата и прозори на згради Скупштине, обратио се Вучић

Разбијени врата и прозори на згради Скупштине, обратио се Вучић

214
0
Присталице коалиције „Србија против насиља“ (СПН) на позив представника коалиције направили су вечерас прстен око зграде Скупштине града и окупили се испред улаза гдjе су разбијали улазна врата и прозоре на згради.

 

Они су направили прстен око Скупштине града након обраћања једног од лидера СПН Мирослава Алексића који је позвао окупљене пред РИК-ом на вечерасњем протесту да окруже ту зграду.

Лидери опозиције су дошли до скупштине града, где су наишли на закључана врата која су покушали да провале. 

У првим редовима испред улаза у неуспјешном покушају да уђу били су Александар Јовановић, Владимир Обрадовић, Срђан Миливојевић, Небојша леновић…

Окупљени су моткама разбијали стакло на улазним вратима, а претходно су заједно са лидерима коалиције покушали да пробију у зграду.

Полиција је реаговала тако што је на њих прскала бибер спреј. 

Демонстранти бацају и јаја на зграду Скупштине града и скандирају „Не дамо побједу“.

Представници коалиције СПН кажу да желе да се обрате  из скупштине града да би објаснили како је дошло до, како тврде, крађе избора.

Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да представници и присталице коалиције Србија против насиља покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

„Желим да вам кажем да не бринете, грађани Србије. Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току“, рекао је Вучић у обраћању грађанима из Предсједништва Србије.

Истакао је да им ништа од тога неће поћи за руком.

„А да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом не повриједимо некога од случајних демонстраната“, рекао је Вучић.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Пулс града“, 24.12.2023.
Сљедећи текст„Привредник“, РТВИС, 24.12.2023. (Видео)