Насловна Вијести Разбијен балкански нарко-клан, дилер из БиХ “пао” са шест килограма кокаина

Разбијен балкански нарко-клан, дилер из БиХ “пао” са шест килограма кокаина

437
0

 У заједничкој акцији полиције Аустрије и Њемачке разбијен је нарко-клан, који су углавном чинили држављани балканских земаља, а хапшења су извршена у Бечу и Хесену.

Како стоји у данашњем саопштењу аустријске полиције, вишемјечна истрага и акција задала је озбиљан ударац организованом криминалу и шверцу наркотика.

Наиме, аустријски полицајци у сарадњи са припадницима њемачке Савезне полиције и специјалном јединицом Кобре покренула је акцију октобра, 2022. године, када су ухапшени и први осумњичени.

Како преносе аустријски медији, тада је ухапшен држављанин БиХ (30) и држављанин Хрватске (36), који “пали” са 6,6 килограма кокаина. Како стоји у саопштењу, њих двојица су ухапшена у Аустрији, гдје су, наводно, били “пословно”.

Током даље истраге, ухапшена су још два члана клана, обојица држављани Србије (34, 37), а они су покушали да прокријумчаре већу количину наркотика. Сљедећа акција довела је полицију до још неколико осумњичених са западног Балкана.

Наиме, прво су ухапсили кријумчара са тзв. Косова и 48-годишњег Македонца. Заједно са њима ухапшена су и два Низоземаца, а приликом хапшења пронађено је 4,3 килограма кокаина.

Истовремено, негдје у децембру прошле године, полиција долази до сазнања о великој кокаинској испоруци у области Касела. Тада на сцену ступају припадници њемачке полиције који у Њемачкој хапсе пет осумњичених из Њемачке, Пољске и Анголе. Тада је пронађено око 10 килограма кокаина.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Љетни разговори“ 2. емисија, сезона 2023., РТВИС, 09.07.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстПолуфинале Петровданског турнира у Трнову