Насловна Најновије Расте број жртава разорног земљотреса у Мароку

Расте број жртава разорног земљотреса у Мароку

193
0
Разоран земљотрес, јачине 6,8 степени по Рихтеру, погодио је Мароко, а најмање 830 особе је настрадало, док је више од 670 повријеђених, од којих је 51 особа у критичном стању. У току је потрага за преживјелима, а процјењује се да ће број страдалих бити много већи.
 
Ово је најјачи потрес на афричком континету у посљедњих сто година, којим је погођена трећина те земље. Више зграда је срушено у близини епицентра у граду Маракешу, а хиљаде преплашених људи – напустило је своје домове. Број жртава расте из минуте у минуту.

Број погинулих у земљотресу у Мароку порастао је на 832, а повријеђено је 670 људи, објавила је мароканска државна ТВ станица Ал Аула, позивајући се на Министарство унутрашњих послова. Педесет и једна особа је у критичном стању.

Претходно је саопштено је да највише штете и погинулих у тешко доступним планинским областима, а да су најмање 153 особе повријеђене и транспортоване у болнице на лијечење.

Велики проблем спасиоцима је долазак до удаљених села у планинама Атлас, која су најтеже погођена земљотресом. Процењује се да ће проћи дани, прије него што спасиоци стигну до тих села, јер су путеви оштећени и блокирани.

За сада нема података да ли међу страдалима у Мароку има држављана БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ. Поручују да се грађани БиХ могу обратити Амбасади БиХ у Мадриду.

ИЗВОРсрна, фото EPA-EFE/Jalal Morchidi
Претходни текстЂоковић: Сутра да буде два од два за Србију
Сљедећи текстИ сутра сунчано и топло