Насловна Најновије Регулаторна комисија за енергетику о одлуци Уставног суда: Предложићемо нове мјере и...

Регулаторна комисија за енергетику о одлуци Уставног суда: Предложићемо нове мјере и одлуке

86
0

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ће примијенити пресуду Уставног суда Републике Српске и предложити нове мјере и одлуке.

Речено је ово данас из Регулаторне комисије за енергетику након што је Уставни суд Републике Српске одлучио да тарифе за обрачун електричне енергије које се примјењују од 15. децембра 2022. године нису у складу са Уставом Републике Српске.

– Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске још није добила пресуду Уставног суда Републике Српске, и док у писаној верзији не добије пресуду неће се више изјашњавати – кажу у овој Комисији.

Како наводе, Регулаторна комисија за енергетику је у складу са својим надлежностима, а на иницијативу Електропривреде Републике Српске донијела Одлуку о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање, чије поједине чланове је Уставни суд прогласио неуставним.

– Не улазећи у суштину пресуде, нити са жељом да је коментаришемо, морамо констатовати да ће због овакве одлуке Уставног суда Републике Српске и укидања блок тарифа цијена електричне енергије за близу 80% становништва бити повећана – истичу из Регулаторне комисије за енергетику.

Додају да поједини чланови Одлука Регулаторне комисије, које је оспорио Уставни суд својом јучерашњом одлуком, управо су имале за циљ да заштите купце са мањом потрошњом и нижим стандардом.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЕРС: Нису у нашој надлежности одлуке о промјени цијене струје, цијену овакве одлуке платиће грађани
Сљедећи текстВишковић потписао меморандум о изградњи дијела пута Фоча – Шћепан Поље