Насловна Најновије Романијапутеви спремни за предстојећу зимску сезону

Романијапутеви спремни за предстојећу зимску сезону

218
0

Предузеће „Романијапутеви“, које одржава више од 600 километара магистралних и регионалних путева у Горњем Подрињу, Сарајевско-романијској регији и на подручју Јахорине, спремо дочекује предстојећу зимску сезону, рекао је Срни технички директор у овом предузећу Драган Булошчић.

Он је рекао да су на вријеме обезбиједили абразивни материјал и да имају довољно камиона, утоваривача, грејдера, фреза и осталих машина за одржавање путева.

Булошчић је додао да ово предузеће сваке године набави бар два камиона за одржавање путева, па су тако и ове зановили свој механички парк.

ROMANIJA" SPREMNO DOČEKUJE ZIMU: Održavanje područja sa oko 600 kilometara puteva

Он је рекао да је задатак „Романијапутева“ да обезбиједи несметан и безбједан саобраћај на путевима у Сарајевско-романијској и Горњо-дринској регији у зимским и љетним условима, што чини од свог оснивања 1992. године, те указао да су ти путеви због конфигурације терена међу најтежим за одржавање у Републици Српској.

Булошчић је појаснио да у подручју Горњег Подриња путеви углавном воде уз долине ријека па због влаге долази до стварања поледице на коловозу, док су на подручју Сарајевско-романијске регије и на подручје Јахорине познати по обилним сњежним падавинама, поготово на вишим планинским превојима.

Он је рекао да су у првом приоритету када је ријеч о одржавању углавном магистрални и регионални правци који воде до туристичких центара, на којима се настоји обезбиједити проходност у сваком моменту у случају обилних сњежних падавина.

„Препоручујем свим учесницима у саобраћају да припреме зимску опрему која је предвиђена Правилником о безбједности саобраћаја у зимским условима, како би путовање у лошим зимским условима олакшали и себи и нама, посебно код теретног саобраћаја и камиона са приколицама, који не треба да иду преко виших планинских превоја док не буду очишћени“, рекао је Булошчић.

ИЗВОРСрна, фото Романија путеви
Претходни текстВишеград: Манифестација “Дани Србије у Републици Српској“ 16. и 29. новембра
Сљедећи текстПесков: Вријеме је да се схвати да је немогуће побиједити руску војску