Насловна Најновије САД домаћин новог Свјетског клупског првенства 2025. године

САД домаћин новог Свјетског клупског првенства 2025. године

173
0

Свјетска кућа фудбала објавила да ће САД бити домаћин новог и проширеног Светског клупског првенства 2025. године.

Поред избора Америке за домаћина Свјетског клупског пвенства одлучени су домаћини за заввршнице у млађим категоријама и футсалу.

Вијеће ФИФА је именовало Индонезију за домаћина У-17 СП-а 2023. године, Колумбију за домаћина У-20 Свјетског првенства за жене 2024. године, Доминиканску Републику као домаћина У-17 Светског првенства за жене 2024. године и Узбекистан као домаћин Свјетског првенства у футсалу 2024. године.

ФИФА Свјетско клупско првенство 2025. године биће врхунац елитног професионалног мушког клупског фудбала, а са потребном инфраструктуром и огромним локалним интересом, Сједињене Америчке Државе су идеалан домаћин за почетак овог новог, глобалног турнира.

– Навијачи са свих континената ће за двије године донијети страст и енергију на ову значајну прекретницу у нашој мисији да фудбала заиста учинимо глобалним – изјавио је предсједник ФИФА Ђани Инфантино.

Европа ће давати 12 клубова, побједника Лиге шампиона од 2021. до 2024. године, док ће преостали учесници бити тимови који имају најбољи ранг у минуле четири сезоне.

КОНМЕБОЛ ће дати шест клубова, побједнике Копа Либертадорес и двије најбоље екипе по клупском рангу. Из Сјеверне и Центалне Америке, Африке и Азије ће учествовати по четири клуба, шампиона тамошњег најјачег континтенталног клупског такмичења у периоду од 2021 до 2024. године.

Океанија ће давати само један клуб, најбоље рангирани међу побједницима у овом периоду.

ИЗВОРртс
Претходни текстПатријарх Порфирије: Породица је најзначајнији облик заједнице за друштво, народ и државу
Сљедећи текстУ недјељу облачно уз сунчане интервале