Насловна Најновије Сакупљен новац за наставак лијечења малог хероја Андреја „Немојте да бринете, ја...

Сакупљен новац за наставак лијечења малог хероја Андреја „Немојте да бринете, ја ћу бити добро“

159
0

Новац за наставак лијечења малог хероја Андреја Поповића (3) из Бањалуке је сакупљен, чиме се акција прикупљања новца и завршава.

“Ћао другари! Желим да вас обрадујем. За врло кратко вријеме сте се организовали и скупили средства за наставак мог лијечења. Немојте да бринете ја ћу бити добро! Обећавам да се нећу предати и из свега ћу изаћи као побједник. Љуби вас ваш мали борац”, објављено је у поруци.

Породица Поповић исказала је захвалност свим хуманим људима на великом одзиву и подршци коју су им пружили.

-Вјерујемо у нашег Андреја и вјеровали смо у вас. Хвала пуно – истакли су за “Независне новине”.

Подсјећамо, иако има тек нешто више од три године, да је живот тежак и горак, Андреј је сазнао одмах при рођењу када је остао без кисеоника, а његов развој био је упитан.

-Као је имао само мјесец дана цијели тим љекара, физијатар, психолог, логопед, радили су на томе да његов развој не стагнира. Било је напретка, али јавили су се и други проблеми. Сваки оброк је био болан, физички развој је заостајао. Због слабог напредовања у Универзитетском клиничком центру Бањалука упутили су нас код специјалисте у Београд, у Тиршову болницу, гд‌је му је установљен хоризонтално постављен желудац и ГЕРБ ИИИ степена, те га тамо и даље прати гастроентеролог. Хируршки приступ је био задња опција, укључили су му терапију која даје резултате. Терапија је обавезна свакодневно и сами је набављамо, такође из Србије, јер је код нас нема, а није ни на нашој листи лијекова – истакао је у ранијој изјави отац д‌јечака, Бојан Поповић.

Подсјећамо, из Фонду солидарности “Душа д‌јеце” прошле седмице су саопштили да се породица д‌јечака Андреја Поповића, са захтјевом за лијечење у Србији, обратила Фовом фонду и да је у току поступак рјешавања тог захтјева.

-Ту смо за малог Андреја и за сву другу д‌јецу. Фонд солидарности настоји да у што краћем року размотри све захтјеве породица за лијечење д‌јеце – рекла је директорка Фонда Јасминка Вучковић за Српскаинфо. 

Хуманитарне акције и помоћ Фонда се међусобно не искључују.

ИЗВОРGlas Srpske
Претходни текстЗима се вратила на планину, март најљепши за скијање
Сљедећи текстБрој жртава у терористичком нападу у Москви повећан на 137