Насловна Најновије Самит енергетике велика шанса за Српску и Требиње

Самит енергетике велика шанса за Српску и Требиње

87
0

Предстојећи 5. Самит енергетике у Требињу, окупиће учеснике из региона који имају доста знања и искуства, па је на Републици Српској да то искористи на најбољи начин, изјавио је Срни требињски градоначелник Мирко Ћурић.

Он је истакао да је за Требиње посебно значајно то што је одлучено да се почне са изградњом конгресног центра, те навео да је конгресни туризам заживио од момента када је у граду организован први Самит енергетике.

Ћурић је нагласио да је изградња конгресног центра у Требињу неопходна, с обзиром на то да је за Самит енергетике који ће бити одржан од 20. до 22. марта пријављено више од 900 учесника, а највећа сала у граду има 300 мјеста.

Он очекује да ће на Самиту енергетике бити донесни значајни закључци и да ће то бити конференција која ће промијенити слику стања у друштву.

„Треба да видимо шта други раде и шта бисмо ми могли урадити да задржимо наше становништво овдје, да ради и ствара, али и да оне који су отишли вратимо у Требиње, Херцеговину и Републику Српску“, рекао је Ћурић.

Самит енергетике биће одржан у Требињу од 20. до 22. марта. Генерални спонзор је „Елнос група“ из Бањалуке, а покровитељи Министарство енергетике и рударства и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, те Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстУ суботу парастос погинулим српским борцима са сарајевског ратишта
Сљедећи текстХапшење због “спида“ у Источној Илиџи