Насловна Најновије Саобраћај се на већини путева одвија редовно

Саобраћај се на већини путева одвија редовно

123
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја. Возачима скрећемо пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.  

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

– У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. 

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.  

-На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 03.01.2023.(ВИДЕО)
Сљедећи текстСунчано и мало хладније