Насловна Најновије Саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима

Саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима

131
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима, а из Ауто-мото савеза Српске возачима скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/ изводе се радови на санацији клизишта, па ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/ у току је реконструкција пута и саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

На дионици регионалног пута Приједор три-граница Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ долазиће до измјене у режиму саобраћаја због преласка радних машина преко наведеног пута, а измјена има и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Развој-Тедин Хан.

На магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица на улазу у Орахову због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, а због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“ на магистралном путу Добро Поље-Миљевина, такође ће бити измјена.

На дионици магистралног пута Приједор-Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један-Нова Топола, измјењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута до Вукосавља, а измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини- гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака, одвија једном саобраћајном траком због активираних клизишта.

Због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „МСП Горњи Божинци“, биће провремене обуставе саобраћаја радним данима од 8.00 до 15.00 часова до 14. јула, а на дионици магистралог пута Kотор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице до 12. маја.

Из АМС-а наводе да се забрањује превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, од сутра од 00.00 часова до понедјељка, 17. априла, 24.00 часа.

На подручју Бањалуке на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од 7,5 тона све до 24. априла до 00.00 часова, осим за теретна возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована поводом АТП турнира „Српска опен“.

Забрана се односи на сљедеће улице – Kраља Петра Првог Kарађорђевића, Младена Стојановића, Олимпијских побједника, Алеја Светог Саве, Гундулићева, Владике Платона, Бранка Ћопића, Академика Јована Сурутке, Јанка Веселиновића, Боже Варићака, Петра Kочића, Првог крајишког корпуса, Kраља Петра Другог Kарађорђевића, Триве Амелице, Паве Радана, Светозара Марковића, Равногорска, Драгише Васића, Стевана Мокрањца, Тина Ујевића, Милана Радмана и Масарикова.

Такође је забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Бањалуке до 24.00 часа у свим улицама, осим на магистралном путу МИ-101 /западни транзит/ и улицама Раде Радића, Булевар војводе Степе Степановића, Булевар Десанке Максимовић, Kрфска, Гаврила Принципа, Бранка Мораче, Kозарска и Радоја Домановића.

Због реконструкције Улице Олимпијских побједника и раскрснице са Гундулићевом до суботе, 15. априла, биће обустављен саобраћај у улицама Олимпијских побједника /на дијелу од Улице Булевар српске војске до Трга Републике Српске 8.) и у Гундулићевој (од раскрснице Олимпијских побједника до Гундулићеве 106.).

У ФБиХ саобраћај се одвија спорије због радова током дана на путним правцима Јабланица-Мостар /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи, у Kоњицу /на скретању за Ораховицу/, као и на раскрсници Горња Kалесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу /спој М-17 са Р-473/, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстСрпска богатија за 27 беба
Сљедећи текстДанас облачно, мјестимично са падавинама