Насловна Најновије Саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима

Саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима

124
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, могући су наиласци на поледицу у вишим предјелима и преко планинских превоја. Возачима скрећемо пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

-Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године).

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

-На ГП  у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстСоколац: Једна трафо станица без напона
Сљедећи текстУ Српској рођено 11 беба