Насловна Најновије Саобраћај слабијег интензитета, коловози мокри

Саобраћај слабијег интензитета, коловози мокри

254
0

Саобраћај је овог јутра слабијег интензитета у Републици Српској и Федерацији БиХ, а у западним и централним крајевима, романијској регији, Доњем Подрињу и источној Херцеговини, коловози су због кише која је падала мокри и клизави.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске, скрећу пажњу на учестале одроне и возачима савјетују максимално опрезну и спорију вожњу.

На дионици магистралног пута Приједор – Оштра Лука, од улице Kраља Петра Првог Ослободиоца до мјеста Ништавци – манастир Kлисина, укупне дужине до 16 километара, данас ће од 9.00 до 11.30 часова повремено бити обустављан саобраћај ради одржавања спортско-хуманитарног догађаја „Трка из блока“.

Због радова на реконструкцији надвожњака жељезничке пруге, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита – Ивањска.

На магистралном путу Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница – Соколац у Хан Пијеску, у току су радови, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један – Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два -Врба у тунелу Чемерно због радова.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због клизишта, на регионалном путу Превија – Заблеће, општина Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

Због радова, саобраћај се на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице, одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз повремене прекиде.

У ФБиХ је због радова на мосту Горица, за саобраћај затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије, због радова, саобраћа се на магистралним путевима Србљани – Босанска Kрупа, Лашва – Kаоник, Шићки Брод – Лукавац, Читлук – Љубушки, Бихаћ – Kаменица и Рипач – Дубовско, Ливно – Шуица, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због одржавања вјерских манифестација „Дани Ајватовице“ и „Свети Иво“, још данас је забрањен превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Kрстац, на путу Гацко – Никшић отворен је за међународни саобраћај.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото Глас Српске
Претходни текстУ Српској рођено још седам беба
Сљедећи текстУставни суд деградирао чињеницу да српски народ мора да буде присутан у одлукама