Насловна Најновије Саопштење за јавност БО општине Соколац

Саопштење за јавност БО општине Соколац

233
0

Поштовани суграђани,

Поводом недавних дешавања, тачније одржавања изборне скупштине Странке демократске акције општинског одбора Соколац, која је одржана у сали скупштине општине Соколац, Борачка Организација општине Соколац јасно ставља до знања да као организација лично немамо ништа против нити једне политичке партије, организације или појединца и да нисмо против било каквог демократског начина организовања.

Али оно што јасно осуђујемо и против чега стојимо јесте понашање у сали скупштине општине. Да подсјетимо да у сали скупштине постоје заставе и обиљежја који представљају општину Соколац и институције Републике Српске, али да је недопустиво да се било какве друге заставе и обиљежја политичког фолклора уносе у салу. Против смо тога да се званичне просторије општине користе у ту сврху и сматрамо да се сједнице и састанци овог типа могу одржавати у неким другим просторијама, предвиђеним за те намјене. У сали општине се одржавају и скупштине општинске Борачке Организације, и никада до сада нисмо истицали заставе и обиљежја бригада које су крвљу натопиле, спасиле и одбраниле Републику Српску.

Овај догађај видимо као недопустиви пропуст, којим се вријеђају грађани наше општине, а прије свега борачке популација. Борачка организација не жели да улази ни у каква политичка препуцавања, нити желимо бити дио истих, али желимо истаћи да су неке ствари једноставно недопустиве и без обзира ко је одговоран за њих као такве их осуђујемо. Борачке категорије, а прије свега породице погинулих бораца у оваквом виду понашања виде један облик провокације и вријеђања личних осјећања.

Скрећемо пажњу да у будуће нећемо толерисати овакве и сличне поступке јер ћемо предузети конкретне, по потреби и радикалне мјере, у спрјечавању истих.

 

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

                                                                                   

 Борачка Организација општине Соколац

ИЗВОРБО Соколац
Претходни текст„Пулс града“ 12.02.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстОтворен конкурс за програм Регионално партнерство младих