Насловна Најновије Саслушани осумњичени у вези са инцидентима испред Скупштине Града Београда

Саслушани осумњичени у вези са инцидентима испред Скупштине Града Београда

131
0
Поводом догађаја од 24. децембра 2023. године, током протеста испред Скупштине Града Београда, у Вишем јавном тужилаштву у Београду током претходног дана и ноћи саслушани су осумњичени за извршење кривичних дјела позивање на насилну промјену уставног уређења и / или насилничко понашање на спортској приредби / јавном скупу.
 
Сви осумњичени су на саслушању изнијели своје одбране. Седморица осумњичених су након саслушања признали кривицу и закључили споразум о признању кривичних дјела на условне казне затвора и новчане казне, а споразуми ће бити прослијеђени на одлуку о потврђивању Вишем суду у Београду.
 
Четворица осумњичених З. М. (68), С. С. (36), Н. В. (32) и М. Р. (38) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничко понашање на спортској приредби јавном скупу у стицају са кривичним дјелом позивање на насилну промјену уставног уређења на условне казне затвора од 6 мјесеци, с роком провјере од двије године и новчану казну од 20.000 динара, односно М. Р. на новчану казну од 10.000 динара.
 
Р. Ђ. (18), Л. Ш. (23) и В. О. (48) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничко понашање на спортској приредби и јавном скупу на условне казне затвора од 3 мјесеца с роком провјере од годину дана и новчане казне од 20.000 и 10.000 динара.
 
Према двоје осумњичених тужилаштво је укинуло задржавање, М. М. (37) и С. М. (19) и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.
 
Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду, да према 11 осумњичених одреди притвор, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду.
 
Притвор је предложен за С. Ш. (45), А. Р. (18), Г. Д. (36), Д. Р. (19), П. Ј. (54), Д. П. (21), Б. Т. (26), С. Р. (58), М. А.(39), П. П. (44), С. Д. (54).
 
Против свих осумњичених поднијете су кривичне пријаве због наведених кривичних дјела, поводом којих ће бити спроведене доказне радње у скаћеном поступку, након чега ће тужилаштво одлучити да ли ће против осумњичених поднијети оптужне приједлоге или ће обуставити поступке.
ИЗВОРРТС, фото: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ
Претходни текстОдборници данас о буџету града Источно Сарајево за наредну годину
Сљедећи текстПочињу “Зимски дани Вишеграда“