Насловна Најновије Скупштина Србије данас о избору нове Владе

Скупштина Србије данас о избору нове Владе

46
0

Скупштина Србије одржаће данас посебну сједницу, на чијем дневном раду су избор нове Владе и полагање заклетве премијера и министара.

Сједница Скупштине, коју је сазвала предсједник парламента Ана Брнабић, биће одржана у 12.00 часова.

Мандатар за састав нове Владе Милош Вучевић, саопштио је јуче имена чланова свог кабинета које ће предложити Скупштини на усвајање, а који, поред њега, како предсједника Владе чини још 31 члан.

Вучевић је навео да ће расправа у Скупштини трајати два дана.

Нова Влада ће имати четири потпредсједника, међу којима ће бити и бивши директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин, док ће нови министар спољних послова бити Марко Ђурић.

Досадашњи министар финансија Србије Синиша Мали остаће на овој функцији, али ће бити и први потпредсједник Владе.

Лидер СПС-а Ивица Дачић биће потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова, док ће Ирена Вујовић бити потпредсједник Владе и министар за заштиту животне средине.

Адријана Месаровић биће предложена за министра привреде, Александар Мартиновић за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, а Горан Весић за министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Дубравка Ђедовић Хандановић биће министар рударства и енергетике, Томислав Момировић министар унутрашње и спољне трговине, Маја Поповић министар правде, Јелена Жарић Ковачевић министар државне управе и локалне самоуправе, а Томислав Жигманов министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Братислав Гашић биће министар одбране, Тања Мишчевић министар за европске интеграције, Славица Ђукић Дејановић министар просвјете, а Златибор Лончар биће поново министар здравља, док ће министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања бити Немања Старовић.

Лидер Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски биће министар за бригу о породици и демографију, Зоран Гајић министар спорта, Никола Селаковић министар културе, Милан Кркобабић министар за бригу о селу, Јелена Беговић министар за науку и технолошког развоја и иновација, а Хусеин Мемић министар туризма и омладине.

Досадашњи директор Музеја жртава геноцида Дејан Ристић биће министар информисања и телекомуникација, Дарко Глишић министар за јавна улагања, док ће министри без портфеља бити Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукорлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Курир
Претходни текстСутра Велики четвртак
Сљедећи текстУ Српској рођено још 25 беба