Насловна Најновије Сладоје: Подршка градоначелнику Ћосићу, Сарајево криво за прогон 157.000 Срба

Сладоје: Подршка градоначелнику Ћосићу, Сарајево криво за прогон 157.000 Срба

581
0

Начелник Калиновика Радомир Сладоје оцијенио је да је Сарајево криво што данас у овој општини живи свега око 2.000 становника од предратних готово 10.000, те пружио пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, који је на улазу у овај град поставио табле са натписом „Источно Сарајево – град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“.

– Пуна подршка Ћосићу, али и предсједнику Републике Српске Милораду Додику за све напоре које посљедњих дана исказују како би одбранили и сачували српски народ – рекао је Сладоје.

Он је за Срну рекао да је већина Калиновчана који су прије рата живјели и радили у Сарајеву протјерана из тог града.

– Они су данас у Источном Сарајеву или су отишли и даље, од Бијељине до Србије. Сви причају о неком геноциду у Сребреници, а гдје је 150.000 Срба из Сарајева? Више Бошњака данас живи у Сребреници него Срба у Сарајеву – навео је Сладоје и упитао ко Бошњацима даје подршку.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево од петка, 30. јуна, постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, „изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБожовић: За становнике Источног Сарајева небитни ставови Карићеве
Сљедећи текстУ Источном Сарајеву у јуну рођено 36 беба