Насловна Најновије Словенија: Расте број настрадалих, опасност од клизишта

Словенија: Расте број настрадалих, опасност од клизишта

295
0

Број погинулих у невремену које је погодило Словенију повећан је на шест, поједина подручја су и даље поплављена, многи путеви и даље затворени, а надлежне службе упозоравају да ће, како се вода буде повлачила, расти ризик од клизишта у тим областима, јавили су словеначки медији.

У селу Ивања у општини Мирна Печ синоћ је пронађен тридесетпетогодишњи мушкарац који се утопио у набујалим водама ријеке Теменице. Један је мушкарац јуче пронађен мртав у шахту у који је упао током санације посљедица поплаве.

У суботу, 5. августа на обали Саве на подручју Томачева у Љубљани, неколико стотина метара од његове куће, пронађен је мртав мушкарац. У поплавама је преминула и жена на подручју Камника која је у петак, 4. августа, пронађена у близини своје куће, те пар из Холандије којег је усмртио гром.

Ватрогасци су претходне ноћи интервенисали на отклањању посљедица поплава у 57 случајева, највише у Помурју и Корушкој.

Клизишта су се већ појавила у појединим насељима, највише у Корушкој и Савињској долини.

Геолошки завод Словеније упозорио је становништво угрожених подручја да обрате пажњу на стагнацију површинских вода, нове пукотине на путевима и појаву нових клизишта.

У отклањању посљедица поплава помаже и војска, а словеначка „Електропривреда“ је успјела да успостави снабдијевање струјом у цијелом дијелу Чрне, у Жерјаву и Јазбини, док струју још немају засеоци Бистра, Копривна и Топла.

И вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић од јуче је у Словенији како би помогао да се на најбољи начин координише пружање помоћи у отклањању посљедица катастрофалних поплава.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСуперћелијска олуја стигла у Србију: Град величине тениске лоптице, улице претворене у ријеке
Сљедећи текстПетрић нови тренер ОКК Славија