Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Допутовала висока политичка делегација из Русије

Соколац: Допутовала висока политичка делегација из Русије

183
0

Висока политичка делегација из Русије, коју предводи предсједник Међународне словенске академије наука, образовања, умјетности и културе Сергеј Бабурин, допутовала је вечерас на Соколац, рекао је Срни начелник општине Милован Бјелица.

Бјелица је навео да је у току пријатељски неформални разговор са гостима из Руске Федерације, а сутра ће од 8.30 часова разговарати о будућој културној, спортској и привредној сарадњи.

Састанак ће бити у згради општине Соколац, а потом ће гости у пратњи домаћина посјетити Српско војничко гробље „Нови Зејтинлик“ на коме је сахрањено скоро хиљаду српских бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романисјке регије и манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији „Соколица“.

Бјелица је нагласио да је Бабурин пријатељ Републике Српске и српског народа, што је показао у тешким ратним временима, а данас то потврђује његовањем и потврђивањем културних веза и сарадње.

Он је напоменуо да ће високу политичку делегацију сутра примити и градоначелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић у просторијама Градске управе, потом ће руска делегација посјетити и Сарајево.

Поред Бабурина, који је и бивши потпредсједник Државне думе, у делегацији су и предсједник Међународног Фонда људског достојанства и безбједности, координатор Комитета за сарадњу са Србима у Србији и Републици Српској Андреј Снегов и директор компаније „Вектор-Н“ Сергеј Добрињин.

ИЗВОРRTRS
Претходни текстПредсједник Фудбалског савеза БиХ и Српске Вицо Зељковић посјетио општину Власеница (Видео)
Сљедећи текстПораз Србије од Пољске у четвртфиналу Европског првенства