Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Организован свечани пријем за првачиће

Соколац: Организован свечани пријем за првачиће

187
0

Данас је почела нова школска година за 834 ученика Основне школе „Соколац“, а у школске клупе по први пут је сјело 98 првачића, за које је организован свечани пријем и пригодан програм добродошлице.

Директор Основне школе Ђорђе Рајић пожелио је срећан почетак нове школске године.

  • Радујемо се да школа почиње без ограничења и рестрикција и да можемо да радимо пуним капацитетом. Задржали смо број одјељења и број ученика нам се не смањује драстично, што је јако добро јер у окружењу је присутан тренд пада броја ученика. Имамо 39 одјељења, 36 у централној школи, једно одјељење ученика са посебним потребама, те по једно одјељење у подручним школама Равна Романија и Кнежина. Продужени боравак дјеце ће бити организован у четири групе. Министарство просвјете и културе је и ове године обезбједило бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда и ученике из вишечланих породица, а Министарство омладине и спорта за одличне ученике из вишечланих породица. Прибор за ученике првих разреда обезбједио је Град источно Сарајево а за ученике другог разреда предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Маријановић и директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић, којима се овом приликом захваљујемо, казао је Рајић.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић истакао је како је управа града обезбједила основни школски прибор за око 600 првачића са подручја града, те школарцима, а нарочито првачићима пожелио све најљепше у новој школској години.

  • Ово је нова епизода у њиховим животима и најважнија у образовању, јер у првим годинама усвајају најважније градиво али и основе васпитања, казао је Амовић.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Маријановић и директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић уручили су ученицима другог разреда школски прибор.

Према Маријановићевим ријечима обезбједили су школски пробор: свеске, пернице, оловке, бојице и радне свеске, основни прибор који је потребан за школу за 90 ученика.

  • Задовољство ми је да на овакав начин, барем мало можемо олакшати родитељима припрему дјеце за школу. Уједно, наш циљ је и да покажемо да људи који се баве политиком и припадају различитим политичким опцијама могу имати исти циљ и интерес и заједнички дјеловати у смислу напретка цјелокупне заједнице. Наше политичке идеје остављамо за политичке просторије, а све друго што желимо да урадимо, покушаћемо да остваримо заједно, рекао је Маријановић, те свим школарцима и наставном особљу пожелио срећан и успјешан почетак нове школске године.

Страхиња Башевић је малишанима честитао први велики животни корак у борби за свој комад неба, пожелио им срећу у даљем образовању, те истакао да је подјељени школски прибор само мали знак пажње ђацима и њиховим родитељима.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстПотписан уговор о реконструкцији зграде Универзитета у Источном Сарајеву(ВИДЕО)
Сљедећи текстНормализован саобраћај на путу Сарајево – Пале