Насловна Најновије Спасовски: Мотив убиства малољетнице је користољубље, отац учествовао у организацији (ВИДЕО)

Спасовски: Мотив убиства малољетнице је користољубље, отац учествовао у организацији (ВИДЕО)

177
0

Министар утрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски потврдио је данас на конференцији за новинаре да је мотив за отмицу и убиство малољетне Вање Ђорчевске користољубље и да је члан породице умијешан у ово кривично дјело као организатор с циљем изнуде новца од мајке.

Спасовски је означио оца малољетне Вање да је одао информације отмичарима о томе када ће она остати сама код куће.

– Министарство унутрашњих послова је, у координацији и под руководством јавног тужилаштва, током протекле ноћи расвијетлило случај, обезбијеђени су докази за убиство двије особе, малољетнице, која је пронађена закопана у околини Скопља и старије особе, који је закопан у околини Велеса – рекао је Спасовски.

Он је рекао да предузете мјере нису довеле до извршилаза овог гнусног кривичног дјела.

– Пет особа је осумњичено, тројици је одређен притвор, једно је ван земље, а отац убијене малољетнице приведен је и у току је саслушање – рекао је министар Спасовски.

Спасовски је казао да старија убијена особа у околини Велеса нема никакве везе са убијеном малољетницом.

– Главни организатор и извршилац који је 27. новембра негдје око 11 часова убио малољетницу из пиштоља …Учинићу све да овог монструма приведемо правди чим крочи на тло Сјеверне Македоније – рекао је Спасовски.

Он је потврдио да су касно синоћ приведене три осумњичене особе за убиство 14-годишње Вање Ђорчевске, а у међувремену је приведен још један осумњичени у том случају.

Спасовски је рекао да је дјевојчица киднапована на излазу из куће, а на основу информација које је отмичарима и убицама дао отац убијене.

Родитељи убијене Вање Ђорчевске су разведени. Осумњичени за овај језиви догађај, које је Спасовски назвао монструмима, познавали су Вањину породицу.

Спасовски је појаснио да убијени старији мушкарац није у родбинским везама са убијеном малољетницом, али је ријеч о човјеку коме је одузето возило због неразјашњених односа са једним од осумњичених.

– Тим возилом малољетница је киднапована – прецизирао је Спасовски.

Министар је одговарајући на питања новинара објаснио да јуче није било конференције за новинаре о овм случају зато што су, како је рекао, сви аспекти злочина морали најприје бити сагледани, утврђени и заокружени.

– Зато смо оставили да се заврше активности, да се јуче изврши посљедње саслушање, и још неколико претреса… Већ је познато да су СВР Скопље одмах по пријему извјештаја и СВР Велес предузеле све мјере и активности да пронађу нестале. Извршени су претреси у кућама и другим просторијама у Скопљу, Велес, Штипу…, одузети су мобилни телефони, компјутери, возила и други предмети, обављени су разговори са породицама и пријатељима лица која су могла имати било какве информације – рекао је Спасовски.

Додао је да је на овом случају било ангажовано стотине полицајаца.

– Ријеч је о изолованом случају организоване групе криминалаца који су жељели да изнуде финансијску корист и који су познавали породицу. Захваљујем се медијима на коректном извјештавању и свим добронамјерним грађанима који су жељели да помогну у истрази. Посебно се захваљујемо полицији Скопља и Велеса који су у рекордном року успјели да расвијетле овако бруталан злочин и тужилачком тиму са којим смо упоредо радили на предузимању низа мјера које су допринијеле расвјетљавању случаја. Заједничка позадина случаја није међуетничка нетрпељивост – нагласио је Спасовски.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстКошарац: Све док странци намећу рјешења, упитна је било каква перспектива БиХ
Сљедећи текстСоколац: Цијело подручје општине прогласити угроженим