Насловна Најновије Србији сребро златног сјаја! (ФОТО/ВИДЕО)

Србији сребро златног сјаја! (ФОТО/ВИДЕО)

187
0

Кошаркаши Србије вицешампиони су свијета! Изабраници селектора Светислава Пешића изгубили су у великом финалу у Манили од селекције Њемачке (77:83).По четвртинама је било: 26.23, 21:24, 10:22, 20:14.

Ми

Њемачка по први пут у историји освојила златну медаљу на СП.

Тврда и тешка утакмица, пуна нервозе, екипе су се углавном смјењивале у водству, нико није стекао већу предност да би могао барем мало да одахне. То говори и резултат четвртина. На крају првих 10 минута било је 26:23 за Србију, да би полувријеме завршено егалом 47:47.

Већ на старту повриједио се Добрић, па је Србија играла велико финале са 10 кошаркаша, јер већ од раније нема Симанића, и то је увелико одлучило побједника овог меча. Веома лоша трећа четвртина, коштала је Србију сасвим сигурно славља. Борили су се „Орлови“ до самог краја, прилазили на -4, али није било правог протока лопте, нити течности у нападу.

Аврамовић прво име сусрета код Србије са 21 поеном, а Богдановић је додао 17.Код Њемачке Шредер је убацио 28 поена, а Вагнер је додао 19.

Србија је тако остала на пет злата на Мундобаскетима, и опет је најјача кошаркашка сила свијета, јер заједно са САД имају пет златних медаља. Обезбијеђен је и директан пласман на Олимпијсје игре у Паризу, што је био и примарни циљ ове нове  генерације.

У мечу за треће мјесто Канада је савладала САД послије продужетака 127:118.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстНавијачка атмосфера широм Српске – сви уз „орлове“! (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстЛијепе вијести: Бориша Симанић се враћа са играчима у Србију