Насловна Најновије Срби послали поруку да ће опстати на Космету

Срби послали поруку да ће опстати на Космету

214
0

Директор Канцеларије владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су Срби са Космета у Видовданској декларацији, која је прочитана на скуповима у Косовоској Митровици и Грачаници, послали недвосмислену поруку да ће се поред страшног зулума којем су изложени борити за мир и опстанак у српској јужној покрајини.

Он је навео да је декларација свједочанство страдања Срба у претходном периоду, прије свега посљедњих мјесеци, али и одлучности српског народа да брани своје право да живи на Космету.

Петковић је навео да се у декларацији помињу и Срби на које је пуцано од почетка године и имена ухапшених осморице Срба који су у приштинским затворима.

„Они су тамо јер премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти жели да протера Србе са Космета. Сваки дан њихов тамо је корак даље од нормализације. Борићемо се да сачувамо мир, што су Срби поручили у декларацији. Сада је тренутак да се формира Заједница српских општина“, рекао је Петковић за РТС.

Он је честитао Видовдан и истакао да је то најзначајнији српски празник „уткан у идентитет српског народа“.

Бивши градоначелник општине Звечан Драгиша Миловић прочитао је јуче Видовданску декларацију у којој се наводи да Срби са сјевера Косова поручују да ће, уколико се над њима настави зулум, бити принуђени да одговоре свима онима који им желе зло и који сањају рат умјесто мира

ИЗВОРсрна
Претходни текстКоловози мокри и клизави
Сљедећи текстМилутин Ранковић урадио скулптуру косовског витеза