Насловна Најновије Срби у Федерацији БиХ живе у тежим условима него Бошњаци у Српској

Срби у Федерацији БиХ живе у тежим условима него Бошњаци у Српској

200
0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић, изразио је увјерење да Срби у Федерацији БиХ /ФБиХ/ живе у много тежим условима него Бошњаци у Републици Српској.

„Срби су стално изложени притисцима и прогону у Федерацији БиХ, али, нажалост, бошњачки представници власти у ФБиХ никада нису осудили било који напад на имовину Срба“, рекао је Срни Вујичић који је осудио сваки напад на повратнике.

Вујичић је истакао да је Сарајево примјер системског протјеривања Срба, који тамо немају никаква права и којима се имовина отима и узурпира.

Он је навео да је црква Светог Саве на Врелу Босне, крај Сарајева, више пута пљачкана и уништавана, као и друга имовина Српске православне цркве /СПЦ у Сарајеву, али нико није тражио сједницу Представничког дома.

Он је подсјетио да у Сарајеву никад ништа није урађено на враћању зграде Економског факултета СПЦ-у, као ни више од 40 станова који су припадали Цркви.

„Такав је однос власти главног града према СПЦ и Србима“, истакао је Вујичић.

За четвртак, 21. септембра, заказана је хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би посланици требали да разматрају приједлог мјера и активности на побољшању безбједности повратника у БиХ.

Група бошњачких посланика затражила је да Представнички дом разматра, како су форумулисали, „учестале нападе на повратнике“ на територији Републике Српске и приједлог мјера и активности на побољшању њихове безбједности у цијелој БиХ.

ИЗВОРСрна, фото ПСБиХ
Претходни текстКолективном западу потребан Шмит да крши све на путу укидања Републике Српске
Сљедећи текстОдбојкашице Србије побједом над Мексиком започеле квалификације за Олимпијске игре