Насловна Вијести Република Српска Сребреница: Комеморативна сједница Скупштине општине у недјељу

Сребреница: Комеморативна сједница Скупштине општине у недјељу

177
0

На комеморативној сједници Скупштине општине Сребреница у недјељу, 10. јула, одборници и присутни званичници одаће почаст свим невино настрадалим становницима ове локалне заједнице у посљедњем рату, рекао је Срни потпредсједник сребреничког парламента Милош Миловановић.

Сједница је заказана за 11.00 часова, када ће достојанствено, минутом ћутања бити одата пошта свим невиним жртвама, а након тога предвиђена су кратка обраћања општинских функционера.

Одборници ове општине су прије 15 година закључили да су у овој локалној заједници страдали припадници српског и бошњачког, али и осталих народа, и од тада се сваке године традиционално, 10. јула, одржава комеморативна сједница локалног парламента и одаје пошта свим невино настрадалим Сребреничанима.

У понедјељак, 11. јула, са почетком у 11.00 часова, одржаће се комеморација, а затим укоп посмртних остатака 50 идентификованих настрадалих Бошњака у Поточарима.

На Петровдан, 12. јула, код костурнице и два спомен-обиљежја настрадалим Србима у два посљедња рата у селу Залазје биће служен парастос и одата почаст српским цивилима и војницима овог краја погинулим и убијеним на Петровдан 1992. године у околини Сребренице и свим Србима средњег Подриња погинулим у посљедњем рату као и страдалима у Другом свјетском рату у овом селу.

Парастос ће бити служен у 12.30 часова и тиме ће бити завршена петодневна меморијална манифестација „Петровдански дани“ која данас почиње у овом мјесту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКраљевић: Власеница добија импозантан споменик палим борцима и савремени трг
Сљедећи текстОпрез, коловози мокри и клизави