Насловна Најновије Средњошколци прикупили 677 КМ за дјечака из Рудог

Средњошколци прикупили 677 КМ за дјечака из Рудог

223
0

Група ученика соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ извела је хуманитарну представу „Састанак наслијепо“ по тексту професора енглеског језика Слађане Клачар са Пала и прикупила 677 КМ за помоћ у лијечењу дјечака Вукашина Мићевића из Рудог.

Професор српског језика у овој школи Ана Марић, која води драмску секцију, рекла је синоћ новинарима да су средства прикупљена од улазница и добровољних прилога посјетилаца одушевљених представом, коју су припремили чланови драмске секције, те изразила задовољство што је успјела да им пренесе љубав према позоришту и умјетности.

„Заједно смо одлучили да представа буде хуманитарног карактера и сматрамо да је новац сада најпотребнији маленом Вукашину из Рудог, којем желимо да све у процесу лијечења прође како треба“, истакла је Марићева.

Она је навела да су свих 15 чланова драмске секције вриједни и талентовани ученици и да, осим добрих оцјена, нађу времена за припреме представа и приредби.

Према њеним ријечима, комедија „Састанак наслијепо“ кроз шалу приказује стварност у заједници и исмијава ружне појаве у друштву.

Ученица четвртор разреда гимназије рачинарско-информатичког смјера Анастасија Симић навела је да је у представи играла улогу дјевојке која у касним тридесетим не жели да иде на састанке, али да пристаје да изађе са Богољубом настојећи да остави што гори утисак јер јој је досадило да се сређује за оне који то не заслужују.

Она је рекла да јој, осим доброг пријема ове премијерно извадене представе пред публиком на Сокоцу, посебно задовољство представља учешће ученика у хуманитарној акцији, кроз коју желе да помогну дјечаку Вукашину.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСарајево јутрос најзагађенији град, ваздух врло нездрав
Сљедећи текстДоган потписао оставку