Насловна Најновије Стојковић: Овај пораз ништа не може да поремети, најважнији је сљедећи меч

Стојковић: Овај пораз ништа не може да поремети, најважнији је сљедећи меч

206
0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да је за његов тим најважнији наредни меч против Литваније у квалификацијама за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Њемачкој.

Србија је на свом терену поражена од Мађарске 2:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

– Без обзира што смо на најбољи начин отворили утакмицу, а онда нисмо затворили меч, Мађарска је успјела да преокрене резултат уз доста среће. Први дио меча нисмо били мобилни. Њима је припало прво полувријеме, нама друго, ништа није страшно идемо даље. Друго полувријеме смо доминирали, али нисмо успјели да дамо гол. Пораз није трагедија, јер смо дали све од себе да не изгубимо утакмицу, али и то се десило – рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Мађарска је прва на табели групе Г са 10 бодова, док је Србија сада друга са седам.

– Овај резултат не може ништа да поремети, за нас је најважнија сљедећа утакмица, коју морамо да побиједимо. Не кривим никога због грешки која се десе. Момци су дали све од себе, сви имамо исти циљ, али некада противник игра боље од тебе – додао је селектор Србије.
Србија ће у недјељу гостовати селекцији Литваније.

– Мислим да је друго полувријеме било нападачки и офанзивно, али лопта није хтјела у гол. Имамо још четири утакмице до краја. Сами одлучујемо о својој судбини. Морамо да побиједимо у Литванији. Овај меч са Мађарском је било само прво полувријеме, пошто нас друго чека у Будимпешти – рекао је Стојковић.
Он је објаснио да је Андрија Живковић остао на клупи за резерве, пошто је имао проблема са повредом палца лијеве ноге.

– Некада се неке ствари десе из два одбитка лопта дође до њих. Први гол и други није ни био центаршут, али је лопта отишла тамо гдје су они жељели, некада смо ми тако давали голове. У другом смо били добри, али лопта није хтјела у гол – истакао је Стојковић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПретежно сунчано и топло
Сљедећи текстДанас истиче рок, запослени у српским институцијама ноћас били на радним мјестима