Насловна Вијести Студенти из БиХ: Праг је сигуран град, шокирани смо овим што се...

Студенти из БиХ: Праг је сигуран град, шокирани смо овим што се догодило

219
0
Праг је један од најсигурнијих градова у Европи и данашњи напад изненадио је и студенте из БиХ који студирају у главном граду Чешке.

 

Мурис Сладић и Армин Хаџић су студенти Чешког техничког универзитета у Прагу. У тренутку напада, испричали су за „Дневни Аваз“ били су на предавању.

– У 16 часова је предавање завршено, отишао сам у метро и током вожње према граду са разгласа сам чуо да метро неће стајати на тој станици Старомјетска. Када сам изашао на сљедећој станици друг из Сарајева ми шаље поруку, пита јесам ли добро јер је видио да се у Прагу десила пуцњава. Како сам изашао из метроа чуо сам сирене – прича Мурис.

Дио града у којем се десио напад блокиран је. Званичне информације даје полиција, а до сада нема података о идентитету жртава.

– Моји другови и колеге из БиХ, а има нас можда десетак или мало више, сви су добро. Не знам никог од наших људи да студира тамо – додаје Мурис Сладић.

Армин Хаџић студира заједно с њим. Шок након напада у граду у којем су већ око годину и по дана не пролази.

– Изненађени смо јер никоме се ово овдје није дешавало нити је било неких индиција да се ово може десити. Праг је сигуран град, криминал је на ниском нивоу и никада није проблем да се крећете у било које доба дана или ноћи. Ово доживљавамо баш као један изолован случај – истакао је Армин.

У пуцњави у центру Прага убијено је најмање 15 особа, саопштила је полиција.

Десетине људи су повријеђене, од којих деветоро теже.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстШкипина: Сљедеће године ћемо организовати Сајам запошљавања, „Актуелно“, РТВИС
Сљедећи текстДодик упутио телеграм саучешћа због трагедије у Прагу